Υλικά συνταγής
- Για το ραβανί:
- 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 140 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το σιρόπι:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. νερό
- 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)
Εκτέλεση συνταγής
-
Για το ραβανί: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους αυγών με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
-
Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
-
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23×23 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20-30 λεπτά.
- Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).