Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 450 γρ. ζάχαρη
- 200 ml σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- 250 γρ. σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού, τα χτυπάτε για λίγο, ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζετε λίγο από το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες πάνω στο μείγμα και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Συνεχίζετε να κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά πάνω από το μείγμα χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνεται πλήρως.
- Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού, το χτυπάτε για λίγο να αναμιχθεί και αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα με τρύπα στο κέντρο. Ψήνετε το κέικ σας σε καλά προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να ροδίσει και ένα όταν ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Λιώνετε καλά τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να χλιαρίνει. Εν τω μεταξύ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Ενσωματώνετε στη σαντιγί τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνουν μους.
- Όταν κρυώσει το κέικ κάνετε προσεκτικά μεγάλες τρύπες με το τρόπο που θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζετε τις τρύπες με τη μους και απλώνετε την υπόλοιπη στο κέικ. Βάζετε το κέικ σας στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρετε. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.