Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ταχίνι με κακάο
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- ¾ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 κ.σ. εκχύλισμα πορτοκαλιού ή το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ζάχαρη άχνη με κανέλα ή κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς στον αέρα και λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20-22 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τη κανέλα και το γαρίφαλο και τα αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη για 2-3 λ. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το εκχύλισμα ή το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά μείγμα αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σταματάτε αμέσως τη λειτουργία του μίξερ.
- Αδειάζετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το ψήνετε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 50 λ περίπου ή μέχρι που να βγεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με κακάο ή με άχνη ζάχαρη και κανέλα.