Σοκολατένιες μπάρες με φράουλες με 4 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ώριμες φράουλες, πολτοποιημένες
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • μπόλικη τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορείτε να αφήσετε λίγα μικρά κομμάτια), ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό που θα σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί.
  2. Ζεσταίνετε ελαφρώς τον πολτό φράουλας, τον αδειάζετε πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθάνεστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C).
  3. Μετά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί και συνεχίζετε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι ή σε ταψάκι ή σε τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα (για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα). Το αφήνετε στην άκρη για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί,και στη συνέχεια το κόβετε σε παραλληλόγραμμες μπάρες.
  5. Ακουμπάμε τις μπάρες σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τις διατηρείτε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη μέχρι να τις σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση.

Πηγή