Υλικά συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση:
- 30 μπισκότα oreo
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 200 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες κάθετα στο μέρος του κοτσανιού ή μπανάνες ή άλλα φρούτα εποχής ή maltessers ή χοντρο-κομμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή καρύδια)
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα όρεο και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζετε ισομερώς στη βάση και σε 2-3 εκ. ύψος περιμετρικά στα τοιχώματα για να κάνετε μια τάρτα. Το βάζετε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Ρίχνετε σε ένα μέτριο μπολ τα κομματάκια και από τις δυο σοκολάτες. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση τη ρίχνετε στο μπολ με τις σοκολάτες και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
- Ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τη σοκολατένια βάση και τοποθετείτε τις φράουλες στη σοκολάτα βυθίζοντάς τες ελαφρώς στη κρέμα σοκολάτας (βλέπε βίντεο). Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.