Υλικά συνταγής
- Για το ραβανί
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 ml νερό
- 3-4 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Για το ραβανί: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίζει το μείγμα. Μετά προσθέτετε το γιαούρτι, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Λαδώνετε ένα ταψί 30 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε για 30 λ στην άκρη προτού το ψήσετε. Στη συνέχεια το ψήνετε για 45 λ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Για το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λ, από την ώρα βρασμού, και το αφήνετε να κρυώνει. Όταν βγάλετε το ραβανί από τον φούρνο το σιροπιάζετε κουταλιά-κουταλιά. Αφήνετε το γλυκό σας για τουλάχιστον 2-3 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι πριν το σερβίρετε.