Η μαγιονέζα είναι από μόνη της ένα υπέροχο γαρνίρισμα για πολλά πιάτα, γιατί να την τρως όμως μόνο στην πιο απλή της εκδοχή;
Πολύ εύκολα μετατρέπεται σε πεντανόστιμη dip σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις αλλά και τη μαγειρική φιλοσοφία της στιγμής.
Να τι παίρνεις λοιπόν αν ανακατέψεις απλώς καλά τα παρακάτω συστατικά σε 1/2 κούπα μαγιονέζα. Τόσο απλά...
Πικάντικη μαγιονέζα: 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Όξινη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1/4 του κουταλιού πάπρικα
Μυρωδάτη μαγιονέζα: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και εστραγκόν
Σκορδάτη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο και 1/4 της κούπας πολτοποιημένες ελιές
Γκουρμέ μαγιονέζα: 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο χρένο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη