Μπανανοσοκολάτα με άνθος αραβοσίτου και ζελέ

Υλικά συνταγής

  • 2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου + 4 κ.σ. για το ράντισμα των μπισκότων
  • ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
  • 1 κουτί ζελέ μπανάνα σε οικογενειακό μέγεθος 
  • 1½ πακέτο σοκολατένια, μαλακά στρογγυλά μπισκότα τύπου Soft Kings
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το βάζετε το ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς. 
  2. Σε ένα γυάλινο σκεύος στρώνετε τα μπισκότα, τα ραντίζετε με τις 4 κ.σ. γάλα. Από πάνω απλώνετε τη κρέμα άνθος αραβοσίτου και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.  Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω στη κρέμα κάποιες όρθιες για να εξέχουν από το ζελέ.
  3. Απλώνετε από πάνω το ελαφρώς πηγμένο ζελέ και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ. 

Πηγή