Κουλουράκια πορτοκαλιού σε 5 λεπτά νηστίσιμα (Video)

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. ηλιέλαιο 
  • 120 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΚΟΥΛΑ ή άλλο επιλογής σας)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Μετά προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 30 γρ. το ένα και τα αραδιάζετε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας να φαρδύνουν λίγο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λ. 

Πηγή