Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 230 γρ. μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με σύρμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σταδιακά το πολτό μπανάνας, τη κανέλα, τη βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και αφράτο κρεμώδες μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνετε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρή. 

Πηγή