Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα ροδάκινου (video)

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 200 γρ. κορν φλάουρ (100+100 γρ. χωριστά)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες σκόνη
  • 1 λίτρο χυμός ροδάκινο
  • λίγο μπισκότο, κατά προτίμηση σοκολάτας, τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και στρώνετε όλη τη βάση της με τα μπισκότα Πτι Μπερ, φροντίζοντας το ένα να υπερκαλύπτει το άλλο για να μην υπάρχουν κενά. Αν απαιτηθεί σπάστε μερικά μπισκότα για να καλύψετε τυχόν ακάλυπτα μέρη της βάσης. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τα 100 γρ. κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν και έχετε μια πηχτή αλλά ρευστή κρέμα. Μετά προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί πλήρως. 
  3. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αδειάζετε με προσοχή στη φόρμα πάνω στα μπισκότα. Ισιώνετε την επιφάνειά της και από πάνω στρώνετε 1 σειρά με Πτι Μπερ.  Φροντίζετε να καλυφθεί πλήρως η κρέμα σπάζοντας μερικά μπισκότα για να καλύψετε τα κενά. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα. 
  4. Μετά τη 1 ώρα ψύξης της κρέμας ετοιμάζετε την επικάλυψη ροδάκινου. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το 1 λίτρο χυμό ροδάκινο μαζί με τα υπόλοιπα 100 γρ. κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν και έχετε ένα ελαφρώς πηχτό αλλά ρευστό μείγμα. 
  5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα, ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνειά του και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί το μείγμα ροδάκινου. Μετά τις 2 ώρες πασπαλίζετε το γλυκό σας με τριμμένο μπισκότο και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή