Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες (Video)

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% κρύα από το ψυγείο
  • 3 βανιλίνες
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. φράλουλες
  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα εμπορίου ή σπιτική (συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανιλίνες και χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει πτυχές. Προσθέτετε στην σαντιγί το γιαούρτι, χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μετά ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  2. Πλένετε τις φράουλες με το πράσινο κοτσανάκι τους, για να μην γεμίσουν μέσα νερό, μετά βγάζετε και πετάτε τα κοστανάκια τους και κόβετε τις φράουλες στη μέση. Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ., βάζετε αντικολλητικό χαρτί περιμετρικά στα τοιχώματά της και τοποθετείτε τις φράουλες όρθιες περιμετρικά όπως θα δείτε στο βίντεο.
  3. Όσες φράουλες σας περισσέψουν, τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Χοντροσπάτε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα σαντιγί-ζαχαρούχου και ανακατεύετε με μαρίζ να καλυφθούν τα μπισκότα με το μείγμα. Μετά προσθέτετε και τα κομμάτια φράουλας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στην φόρμα, φροντίζοντας να μην πέσουν οι όρθιες φράουλες, το απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά το ξεφορμάρετε, στρώνετε προσεκτικά, με την ανάποδη ενός κουταλιού, σε όλη την επιφάνειά του την μαρμελάδα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή