Χαλβάς μυρωδάτος πολίτικος

Υλικά συνταγής

  • Για τον χαλβά
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 900 ml γάλα πλήρες
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 100 γρ. μαστίχα λικέρ
  • 2 αυγά μέτρια
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • Για το γαρνίρισμα
  • φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρδισμένο
  • κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τον χαλβά: Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Αφήνετε στην άκρη και το μείγμα βουτύρου και τα αυγά μέχρι να τα χρειαστείτε. 
  2. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε μέσα το γάλα, τη μαστίχα, το κάρδαμο και τη ζάχαρη, τα ανακατεύετε με σύρμα χειρός και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μετά σβήνετε τη φωτιά και χτυπώντας ταυτόχρονα με το σύρμα, ρίχνετε σε δόσεις το γάλα με μια κουτάλα στο μπολ με τα αυγά, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
  3. Στη συνέχεια ανάβετε τη φωτιά στο χαμηλό, μεταφέρετε το μείγμα αυγών στη κατσαρόλα και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει, προσθέτετε το μείγμα σιμιγδαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει ο χαλβάς. 
  4. Αμέσως μετά αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 25×25 εκ. το σκεπάζετε με μεμβράνη που να ακουμπά πάνω στο μείγμα για να μην κάνει κρούστα και το αφήνετε στην άκρη για 1,5 έως 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά. 
  5. Για το γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει καλά ο χαλβάς σας αφαιρείτε τη μεμβράνη, τον πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και κανέλα, τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή