Υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Mars και Maltesers

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. cookies σοκολάτας
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 σοκολάτες Mars
  • 310 γρ. Maltesers

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε (προαιρετικά) με χαρτί ψησίματος μια ταρτιέρα 22 εκ. περίπου.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα cookies σοκολάτας στο multi. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε μια υγρή ζύμη. Τη στρώνετε ισομερώς, πιέζοντας τη ελαφρώς στη βάση της ταρτιέρας και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε στο μίξερ, στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και γίνει παχύ, κρεμώδες και λείο.
  4. Εν τω μεταξύ κόβετε σε μικρά κομματάκια τις σοκολάτες Mars και τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τις τοποθετείτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 περίπου δευτερόλεπτα ελέγχoντας και ανακατεύοντας κάθε 10″, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις λιωμένες Mars μέσα στο μείγμα τυριού και χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Προσθέτετε στο μείγμα τα μισά Maltesers (155 γρ.) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετείτε στη κορυφή (πατώντας τα ελαφρώς) τα υπόλοιπα 155 γρ. Maltesers. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει τουλάχιστον για 4 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. Μόλις σφίξει το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή