Υλικά συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση:
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη cookies σοκολάτας ή μπισκότα όρεο
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- Για τη γέμιση παγωτού με μαρασκίνο:
- 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/8 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ. χυμό κεράσι
- 225 γρ. σαντιγί
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο
- 3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα γάλακτος γεμιστή με γέμιση κεράσι κομμένη σε μικρά κομματάκια
- Για το γαρνίρισμα:
- σαντιγί
- σιρόπι σοκολάτας
- επιπλέον σοκολάτα γάλακτος με γέμιση κεράσι, κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη, στο μούλτι, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 εκ. και το στρώνετε καλά, πατώντας το με το χέρι ή την ανάποδη ενός κουταλιού στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 3-3 1/2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση παγωτού με μαρασκίνο: Βάζετε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το γάλα και το χυμό από τα μαρασκίνο ή σιρόπι κεράσι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Στρώνετε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Ιδανικά αφήστε το και για ένα βράδυ.
- Για το γαρνίρισμα: 10-15 λ περίπου πριν σερβίρετε βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη. Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνετε ροζέτες, περιμετρικά, με σαντιγί, το πασπαλίζετε με τα έχτρα κομματάκια σοκολάτας και το περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.