Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη βάσης
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 230 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αυγό
- 1-2 πρέζες αλάτι
- Για τη γέμιση και την επικάλυψη
- 250 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
- 125 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι μαλακό
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1-2 πρέζες αλάτι
- ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη ζύμη βάσης: Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λ.
- Στην συνέχεια ανοίγετε, με τη βοήθεια του πλάστη, τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών και “ντύνετε” με αυτό μια φόρμα για τάρτα, διαμέτρου 28 εκ. Τρυπάτε την επιφάνεια της, σε αρκετά σημεία, με ένα πιρούνι και την αφήνετε στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Για τη γέμιση και επικάλυψη: Ρίχνετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι το μείγμα να μοιάζει με άμμο.
- Απλώνετε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση της τάρτας και την καλύπτετε από πάνω με το μείγμα φουντουκιού. Ψήνετε την τάρτα σας στο φούρνο για περίπου 30-35 λ ή έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.