Σοκολατίνα με σοκόπαστα

Υλικά συνταγής

  • 1½ πακέτα των 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κιλό + 200 γρ. φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού μερέντα ή nutella ή άλλη επιλογής σας
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά.
  2. Ζεσταίνουμε το 1 κιλό γάλα μαζί με το ξύσμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το 1/3 περίπου στο μπολ με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και καλά με έναν αυγοδάρτη. 
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις η κρέμα πήξει και αρχίσει να κοχλάζει, την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη nutella και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  4. Ρίχνουμε τα 200 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο, μεσαίου μεγέθους, πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας. Συνεχίζουμε με ακόμα 1 στρώση μπισκότων, τα οποία βουτάμε πρώτα στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Ολοκληρώνουμε με μια ακόμα στρώση μπισκότων, βουτηγμένα και αυτά στο γάλα. 
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.

Πηγή