Υλικά 60 αμπελόφυλλα 250 γρ. ρύζι καρολίνα 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό Χυμό από 2 λεμόνια 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Πλύντε καλά τα αμπελόφυλλα, αφαιρέστε τα κοτσάνια και βράστε τα σε ζεστό νερό. Αφαιρέστε τα φύλλα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα σε σουρωτήρι για να κρυώσουν εντελώς. Φτιάξτε τη γέμιση για τα ντολμαδάκια: Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό. Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το 1/3 του ελαιόλαδου και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το χυμό μισού λεμονιού και σιγοβράστε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε τα μυρωδικά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για λίγο. Στρώστε τον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας […]Πηγή