Υλικά συνταγής
- 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο μαλακωμένο αρκετά σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. βούτυρο γάλακτος μαλακωμένο αρκετά σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη + ζάχαρη άχνη επιπλέον για πασπάλισμα
- 2 βανίλιες
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. αμύγδαλα ψημένα φιλέ ή χονδροκομμένα
- ανθόνερο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα 2 ειδών βούτυρα, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι και πλάθουμε με τα χέρια μας καλά τη ζύμη. Προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πλάθουμε τους μπισκοτοκουραμπιέδες (20-25 γρ ο κάθε ένας) και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι κουραμπιέδες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, για 20 λ, κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς όταν βάλουμε το ταψί. Μόλις είναι έτοιμοι, τους αφήνουμε για 10 λ να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και μπόλικη άχνη ζάχαρη.