Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 8 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- γαρίφαλα καρφάκια για γαρνίρισμα στους κουραμπιέδες
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο στο μίξερ έως ότου αφρατέψει και ασπρίσει πολύ καλά, για περίπου 20 λ. Ρίχνετε τμηματικά το 1 φλ. ζάχαρη άχνη και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα με το γάντζο του μίξερ. Ρίχντε το όγδοο φλ. αργά και ζυμώστε με όσο χρειαστεί για να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τους δίνετε σχήμα αχλαδιού ή άλλου που επιθυμείτε και καρφώνετε ένα γαρύφαλο.
- Βάζετε στο ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τους κουραμπιέδες, και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και πριν κρυώσουν τελείως τους τοποθετείτε σε πιατέλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζετε και από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη και …. Καλά Χριστούγεννα.