Υλικά συνταγής
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο
- 150 ml ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 40 γρ. κακάο σε σκόνη
- 250 γρ. μουστοκούλουρα τραγανά, θρυμματισμένα
- 1 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
- ζάχαρη άχνη & 2-3 θρυμματισμένα μουστοκούλουρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το κονιάκ ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το κακάο, το μέλι, τα χοντροκομμένα καρύδια, τα θρυμματισμένα μουστοκούλουρα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Καλύπτετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
- Βάζετε το κορμό σας στο ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, από πάνω απλώνετε λίγο τριμμένο μουστοκούλουρο και το απολαμβάνετε.