Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ταχίνι
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο χαμηλότερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα και 15 λ περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του. Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.